fbpx

Dementie

Dementie

De gemeente De Ronde Venen gaat zich inzetten voor een dementievriendelijke gemeente. Hierbij werkt zij samen met Alzheimer Nederland, het Servicepunt, Tympaan-De Baat, Bibliotheek AVV, Zideris, Kwadraad en de zorgondernemers Steun & Toeverlaat en dagopvang De Nostalgie. Op donderdag 21 september vond de aftrap van dit initiatief plaats met de ondertekening van een intentieverklaring.

Wethouder Anco Goldhoorn: “We willen een gemeente zijn waarin mensen met dementie zoveel mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Dat vraagt om kennis en bewustzijn van de omgeving. In een dementievriendelijke gemeente weten buurvrouw, winkelier, agent, ambtenaar en alle anderen hoe zij mensen met dementie het beste kunnen benaderen. Hieraan gaan wij de komende periode hard werken samen met Alzheimer Nederland én alle ondertekenaars van de intentieverklaring.”

Maar de ambitie van de wethouder gaat verder. Want, zo zegt hij: “Dit is nog maar het begin. We roepen winkeliers, banken, verenigingen, kerken en andere organisaties op om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen meedoen in hun vertrouwde omgeving.”